• 19.04.2024

Міжнародний день дружби

Лип 30, 2021

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» інформує про відзначення Міжнародного дня дружби.

 

Ідея проведення Дня дружби на офіційному рівні була оголошена в Міжнародне десятиріччя миру та ненасильства, що проводилося з 2001 по 2010 роки. Її зафіксували в Декларації та Програмі дій. Остаточно свято затвердили у 2011 році на 65-ій сесії Генасамблеї ООН.

 

Дружба є найважливішим елементом як взаєморозуміння, так і гарних, добросусідських відносин.

 

Ми, люди, всі такі різні, у нас можуть бути зовсім своєрідні погляди на одні й ті ж речі, різна культура, різні підходи у вирішенні тих чи інших питань, але не маючи дружби між собою, ми починаємо наражати на небезпеку не тільки оточуючих нас людей, але також і самих себе.

 

Дружба – має важливе значення у житті людини. Адже серед багатьох людей дуже складно знайти того, хто розділить ваш світогляд, зрозуміє у важку хвилину і розділить з вами переживання, горе, радість і щастя, буде зберігати всі ваші таємниці і залишиться вірним.

 

У цей день варто наголосити на важливості дружби між народами світу, показати, що люди, їх погляди, переконання, культури хоч і дуже різні, проте рівні між собою та заслуговують на повагу.

 

Це свято присвячується дружнім взаєминам між державами, національностями та культурами. Міжнародний день дружби вважається святом збереженню миру на Землі, любові, відсутності кордонів між національностями, релігіями та політичними інтересами.

 

 

Існують такі види дружніх стосунків:

  • Духовна дружба – взаємне збагачення і доповнення одне одного;
  • Творча дружба – обидва друга зберігають свою яскраво виражену індивідуальність. Дружба допомагає творчо доповнювати особистість кожного з друзів.
  • Буденна дружба може існувати й розвиватися лише за умови безпосередньої територіальної близькості. Друзі обов’язково мають жити поруч, надавати одна одній послуги, звертатися по допомогу, ходити разом кудись чи навіть просто розмовляти. Це також можливо при звичайному сусідстві чи спільній праці.
  • Сімейна дружба характеризується тим, що один у сутності, стає іншому сім’єю. Якщо ж йдеться про подружжя, то це може бути дружба сім’ями.

 

Дружба дійсно не має меж. Ці унікальні людські взаємини виступають справжнім двигуном толерантності, зміцнення життєствердних ідей, обміну культурних традицій і досягнень в ім’я миру та розвитку.

1 126 Переглядів