• 16.04.2024

Всесвітній день боротьби з наркоманією

Чер 27, 2017

           26 червня – свято всесвітнього значення – Міжнародний день боротьби з наркоманією та незаконним обігом наркотиківСвято Міжнародний день боротьби з наркоманією був заснований у 1987 році Генеральною Асамблеєю ООН у знак вираження своєї рішучості посилювати діяльність і співробітництво для створення міжнародного суспільства, вільного від зловживання наркотиками.  З кожним днем все більше людей потрапляє в страшні мережі пороку, намагаючись за допомогою нього втекти від щоденних проблем. Плата за подібні експерименти над власним життям без гранично велика, а результати часом необоротні. Навіть пройшовши спеціальний курс лікування, людина не може звільнитися від наркотичної залежності. Після багатьох років може виникнути сильна тяга повернутися до наркотиків.

Наркоманія – страшна хвороба сучасного світу. Негативні явища, що породжуються вживанням наркотиків, несуть у собі велику небезпеку для людства. Необхідно пам`ятати, що це прагнення до наркотиків забирає людські життя. Наркотики виснажують, руйнують психіку та здоров’я людини, роблять залежною, слабкою. Рідко наркоман доживає навіть до сорока років — організм не витримує навантаження. До того ж уявіть собі страждання близьких наркомана, тих, хто змушений спостерігати, як кохана людина сама себе знищує шаленими темпами.

        Міжнародний день боротьби з наркоманією сприяє впровадженню в громадські маси інформації щодо важливості вирішення питання наркоманії. Тільки завдяки спільним зусиллям можна очікувати на позитивні результати у боротьбі з цією глобальною проблемою.

     Заступник директора                                                       Оперчук Н. І.

 

     Лікар епідеміолог                                                             Головань А. Ю.

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на www.labcentr.kr.ua.

906 Переглядів