• 19.04.2024

Виясняються причини спалаху ротавірусної інфекції серед дітей ДНЗ з м. Помічна Добровеличківського району

Чер 27, 2017

           Станом на 27 червня 2017р.  зареєстровано уже 6 хворих дітей при спалаху кишкової інфекції у м. Помічна.

           У 5 – х захворілих дітей виділено антиген ротавірусу. На даний час одна дитина ще перебуває на стаціонарному лікування в інфекційному відділенні.

         Після встановлення типу збудника, що спричинив захворювання дітей в м. Помічна, проводились лабораторні обстеження контактних. Серед обстежених антиген ротавірусу виділено ще  у 2-х контактних осіб ( дитини та дорослого). Результати обстеження направлені в лікувально-профілактичний заклад за місцем проживання для проведення їм медичного огляду та лікування.               

         Усі проби питної води з ДНЗ та з домашніх вогнищ, а також проби  харчових продуктів, які були відібрані в ДНЗ відповідають нормативам. Ротавірус у пробі питної води в ДНЗ не виявлений.

          Але, при дослідженні  62 санітарно-гігієнічних змивів, відібраних  на харчоблоці та в групових кімнатах ДНЗ у 7-ми змивах виявлені бактерії групи кишкової палички, що свідчить про порушення  у дотриманні санітарно-гігієнічного режиму у закладі. 

          Проведення протиепідемічних та профілактичних заходів по спалаху знаходиться під контролем керівництва ДУ «Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України».

Заступник директора                                                         Н.І.Оперчук

Завідувач відділу епіднагляду                                          Т.В. Ланкмілєр

 

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на www.labcentr.kr.ua.

853 Переглядів