• 28.03.2024

В Кропивницькому зареєстрований випадок кору, завезений з Одеської області

Чер 29, 2017

        28 червня 2017 р. в м. Кропивницький зареєстрований випадок кору, що був завезений з Одеської області.

      Нагадуємо, що за інформацією Міністерства охорони здоров’я України, в країні відмічається спалах кору, зареєстровано більше 700 випадків. Найвищі рівні захворювання в Івано – Франківській області (близько 400) та Одеській (до 300 випадків).

     У Кіровоградській області це вже третій випадок кору в даному році.

     Кір – вірусне захворювання, що може викликати серйозні ускладнення здоров’я, зокрема часті виникнення пневмоній й можливе ураження центральної нервової системи з розвитком енцефаліту.

     Збудник захворювання – вірус. Єдиний механізм передачі кору – краплинний. В повітря вірус потрапляє з дрібними крапельками слизу під час кашлю, чхання та розмови.

     Єдиним шляхом профілактики кору та запобіганню ускладнень від нього залишається проведення профілактичних щеплень, внаслідок чого  виробляється імунітет до хвороби. Планова активна імунізація проводиться усім дітям, котрі не хворіли на кір, по досягненні 1 року.   Введення другої дози вакцини за віком передбачено в 6 років згідно Календаря профілактичних щеплень.

     На даний час в Кіровоградській області, в т.ч. і в м. Кропивницькому в наявності достатня кількість вакцини для профілактики кору (вакцина ПРІОРІКС,  виробник «Бельгія»).

     Ви повинні зробити вибір – проводити щеплення чи піддавати дітей ризику  захворювання. 

         Заступник директора                                   Н.І. Оперчук

         Завідувач відділу                                         Н.Г. Дьяченко

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на www.labcentr.kr.ua.

1 010 Переглядів