• 03.05.2024

Оздоровлення та відпочинок дітей влітку 2017 року залишається під увагою лабораторного центру

Лип 3, 2017

В червні місяці поточного року ДУ „Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України” продовжила моніторингові дослідженя факторів навколишнього середовища в закладах оздоровлення та відпочинку дітей.

Всього з початку підготовчого періоду та в першу зміну роботи закладів досліджено 178 проб води питної за хімічними показниками, з них – 54 (30%) не відповідали санітарно-гігієнічним нормативам. Найбільша питома вага невідповідних проб в Петрівському районі – 92,3%, в Кіровоградському – 60%, в Олександрійському – 57,1%, в Новомиргородському – 42,9%.

За бактеріологічними показниками досліджено 258 проб води питної, з яких – 24 з відхиленнями від нормативів, що становить 9,3%. Найбільша кількість невідповідних проб води була в Знам’янському та Олександрійському районах – 42,9%, в Кіровоградському районі – 23,3%, та в Гайворонському районі – 20%.

Вода відкритих водойм досліджувалась в стаціонарних закладах оздоровлення та відпочинку. Всього досліджено 8 проб за санітарно хімічними показниками, з них 1 (12,5) не відповідала санітарно-гігієнічним нормативам, а саме вода з пляжу м.Гайворона, який використовується для купання дітей ТОВ ДЗОВ “Чайка”. За бактеріологічними показниками досліджено 9 проб, без відхилень.

Крім того вивчалась калорійність готових страв, яких досліджено 26 проб, з них з відхиленнями – 4 (15,4%) в Гайворонському районі. На бактеріологічні показники досліджено 57 проб готових страв, усі без відхилень. На штучну С-вітамінізацію досліджено 13 проб в пришкільних таборах Новгородківсього району, всі відповідають нормативам.

Також досліджено 1050 змивів, з них – 56 (5,3%) позитивних, а саме у пришкільних таборах Світловодського району – 18,5%, Новоукраїнського району – 10%, Вільшанського району – 7,5%.

Відпочинок дітей в пришкільних таборах закінчився, проте на території області продовжують працювати 6 стаціонарних закладів оздоровлення та відпочинку для дітей.

В разі залучення Установи для проведення лабораторних досліджень в цих закладах, про їх результати буде повідомлено додатково.

Передрук та інше використання матеріалів, що розміщені на сайті, дозволяється за умови посилання на www.labcentr.kr.ua

757 Переглядів