• 04.05.2024

Вакцинація іноземних громадян

Сер 26, 2021

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» інформує про вакцинацію від COVID-19 іноземних громадян.

 

Усі іноземці та особи без громадянства, які на законних підставах перебувають в Україні, можуть вакцинуватися від коронавірусної хвороби.

Відповідно до Закону України «Про державні фінансові гарантії медичного обслуговування населення»

Право на безоплатне щеплення мають:

  • Іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають в Україні;
  • Особи, яких визнано біженцями або особами, які потребують додаткового захисту.

Усі іноземці та особи без громадянства, яких щепили двома дозами антиковідної вакцин в Україні, можуть отримати Міжнародне свідоцтво про вакцинацію від COVID-19.

Іноземці та особи без громадянства, які тимчасово перебувають на території України, мають сплатити за послуги зі здійснення вакцинації з власних коштів, коштів добровільного медичного страхування чи інших джерел, не заборонених законодавством. Сама вакцина від COVID-19 є безоплатною.

Дані про щеплення можуть бути внесені в електронну систему охорони здоров’я на підставі документів (одного або кількох), що посвідчують особу.

Іноземці та особи без громадянства, які постійно проживають на території України та дані про щеплення яких внесені до електронної системи охорони здоров’я, можуть отримати цифровий COVID-сертифікат у додатку «Дія».

Дані про щеплення іноземців та осіб без громадянства, які тимчасово перебувають в Україні, не можуть бути внесені до цієї системи.

Такі особи можуть отримати:

  • Довідку 063/о після першого щеплення;
  • Міжнародне свідоцтво про вакцинацію після другого щеплення

Якщо іноземець або особа без громадянства зробила перше щеплення від COVID-19 за кордоном, то вона може записатися на друге щеплення відповідною вакциною (за наявності) в Україні та отримати його на підставі документа про щеплення, виданого в іншій країні.

Вакцинуйтесь та будьте здорові!