• 20.04.2024

На вихідних двоє людей померло від отруєння дикорослими грибами

Жов 3, 2021

Впродовж двох діб до ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» надійшло два екстренні повідомлення про смертельні випадки отруєння дикорослими грибами!

На жаль вчорашній (від 02.10.2021) випадок, про який ми повідомляли раніше, закінчився трагічно для 53-х річної мешканки м. Кропивницького. Зусилля лікарів-реаніматологів відділення інтенсивної терапії ЗОЗ не принесли очікуваного результату. Жінка сьогодні вночі померла. Заключний діагноз: «Гостре побутове отруєння дикорослими грибами».

І сьогодні ж зареєстрований ще один летальний випадок від отруєння грибами у м. Світловодську. 69-річна жінка назбирала дикорослих грибів у змішаному лісі біля району Лісозавод м. Світловодська ще 30.09.2021. З її слів - це були «зеленушки». Поласувавши таким блюдом, вже на ранок 01 жовтня в неї з’явилися симптоми отруєння грибами. Жінка також опинилася в реанімаційному відділенні Світдловодської ЦРЛ і сьогодні вранці вона померла.

За останні 3 тижні на Кіровоградщині 5 людей отруїлося дикорослими грибами, для 3-х з них це закінчилось трагічно.

Шановні жителі області! Вкотре звертаємо Вашу увагу! Не збирайте дикорослих грибів! Завжди пам’ятайте про можливі ризики отруєння! А відчувши перші симптоми погіршення здоров’я, не займайтеся самолікуванням, адже за згаяний час ви можете заплатити власним життям!