• 05.05.2024

І знову отруєння грибами

Жов 4, 2021

Шановні мешканці області! Будьте обережні та пам’ятайте про ризик отруєння грибами

04 жовтня 2021 року до ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» надійшли екстрені повідомлення про нові отруєння дикорослими грибами.

Так, троє мешканців (чоловік 45 років та сім'я - жінці 25 та чоловікові 30 років) смт. Завалля Голованівського району Кіровоградської області, поласувавши дикорослими грибами - сироїжками, опинилися на лікарняному ліжку у стані середньої важкості. Наразі двоє з них отримують лікування в інфекційному відділенні Гайворонської ЦМЛ, а 30 річного чоловіка переведено на стаціонарне лікування в КНП «Кіровоградська обласна лікарня Кіровоградської обласної ради». Стан його важкий.

Вкотре нагадуємо, що навіть якщо ви добре розумієтесь на грибах, не забувайте про те, що вони можуть бути мінливими! Адже багато неїстівних грибів за зовнішніми ознаками нагадують їстівні! Якщо ви відчули перші симптоми отруєння (нудота, блювота, різкий біль у животі, діарея, запаморочення), не займайтесь самолікуванням, адже за згаяний час ви можете заплатити власним життям.

Бережіть своє життя.