• 26.04.2024

Брифінг, щодо епідситуації з поширення коронавірусної хвороби в Кіровоградській області.

Січ 17, 2022

Сьогодні головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук взяла участь у брифінгу Кіровоградської обласної державної адміністрації щодо епідситуації від COVID-19 в Кіровоградській області.

Під час заходу Надія Оперчук проінформувала про стан коранавірусної інфекції в Кіровоградській області. На сьогоднішній Кіровоградський регіон за індикаторними показниками зонування відповідає «жовтому» рівню епідемічної небезпеки. За інформацією Міністерства охорони здоров’я починає збільшуватись кількість лабораторно підтверджених випадків на COVID-19 по всіх адміністративним територіям України. За останні 3 дні в Кіровоградській області також спостерігається незначне підвищення кількості виявлення нових випадків COVID-19, але поки не перевищує значення «жовтого» рівня епіднебезпеки. Динаміка рівня госпіталізації знизилась майже на 7%.

Крім того була доведена інформація щодо підтвердження випадків захворюваності за останню добу як серед дорослого населення так і серед дітей, кількість одужаних пацієнтів та реєстрації летальних випадків. Зазначалось також про кількість пацієнтів, які продовжують лікування, реєстрація випадків у закладах освіти та введення карантинно-обмежувальних заходів в одному вищому навчальному закладі.

Актуальним і надійним засобом з боротьби з COVID-19 залишається вакцинація. Це допомагає у створенні колективного імунітету, знижує ризик госпіталізації та проведення реанімаційних заходів. В Кіровоградській області проводиться основний курс щеплення та імунізація бустерною дозою для дорослого населення. Також щеплюються діти віком від 12 років та вагітні жінки, щоб вберегти себе та свою майбутню дитину.

На сьогодні дотримання вимог, таких як масковий режим, використання дезінфікційних засобів, дотримання соціальної дистанції та вакцинація є головними чинниками у подоланні коронавірусної хвороби.