• 03.05.2024

Перший етап кампанії – щеплення від поліо

Лют 1, 2022

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» як регіональний координатор спільно з Міністерством охорони здоров’я України розпочинає перший етап кампанії зі щеплення дітей від поліомієліту.

Кампанія з імунізації від поліомієліту проходить для дітей до 6 років, які мають прогалини у календарі щеплень, а саме – не щепились від поліо інактивованою поліомієлітною вакциною (ІПВ).

Батькам діток слід зрозуміти, що від їхньої позиції щодо щеплень залежить життя і здоров’я дітей. 95% – саме стільки дітей повинні бути щепленими від поліомієліту для того, щоб поширення небезпечної хвороби зупинилося.

Якщо дитина має порушений календар щеплень, то для надолуження пропущених щеплень слід звернутися до педіатра або сімейного лікаря.

Для першого етапу кампанії буде використана інактивована поліомієлітна вакцина (ІПВ) французького виробництва. Вона містить неживі віруси поліо усіх трьох типів. Вакцина ІПВ запобігає розвитку клінічних проявів інфекції у разі потрапляння поліовірусу до центральної нервової системи, таким чином захищаючи від паралічу.

Саме вакцинація від поліомієліту є необхідною та безпечною. Щеплення від поліомієліту внесені у перелік обов’язкових (ст. 12 ЗУ «Про захист населення від інфекційних хвороб») гарантованих державою щеплень.

#МОЗ #ЗдороваУкраїна #це_треба_знати #vaccinated #VaccinesWork #поліомієліт #поліо