ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» спільно з міністерством охорони здоров’я України пояснюють, що таке жири і як правильно їх споживати.
Одразу відповідаємо на найпоширеніше питання: жири бувають корисними, але улюблена картопля фрі — це не корисні жири.
Жири — важлива складова раціону. Від них не варто відмовлятися, навіть якщо вам дуже потрібно позбавитися зайвої ваги. Помірна кількість жирів у раціоні підтримує роботу нервової та ендокринної систем, покращує кровообіг, сприяє збереженню пружності шкіри. Але які жири корисні, а які — ні?
◾Корисні — це моно- і поліненасичені жири. Мононенасичені містяться в рослинних оліях, горіхах, авокадо. На поліненасичені жири багаті певні види риби.
Не дуже корисні — це насичені жири: вони присутні у незбираному коров’ячому молоці, салі, вершковому маслі й т. ін.
◾Некорисні — це трансжири, які містяться у наших улюблених смажених стравах, випічці, попкорні.
◾Які продукти (та з якими жирами) корисно споживати, а які ні — у нашій інфографіці. Збережіть собі та слідкуйте за своїм здоров'ям.
#ЗдороваУкраїна #це_треба_знати