• 01.05.2024

Профілактика поширення інфекційних хвороб

Бер 14, 2022

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» спільно з Міністерством охорони здоров’я України інформує як уникнути поширення інфекційних хвороб у місцях перебування переселенців і біженців.

Війна в рази збільшила кількість внутрішньо переміщених. Багато хто зараз живе або проводить час в спеціально облаштованих місцях для перебування переселенців/біженців.

Велике скупчення людей у вагонах поїздів та в місцях для ночівлі, відсутність сталого доступу до проточної води і засобів гігієни можуть загрожувати спалахами і швидким поширенням інфекційних хвороб.

Запобігти цьому можна завдяки застосуванню адекватних засобів профілактики. Серед них: забезпечення постійного водопостачання, належних санітарно-гігієнічних умов та доступу до медичних послуг.

#МОЗ підготувало інформаційну пам'ятку про те:

як уникнути поширення інфекційних захворювань, якщо ви перебуваєте у тимчасовому притулку;

на що потрібно звернути увагу під час облаштування безпечного місця для притулку.

Пам'ятайте, що усі, хто має симптоми гострих респіраторних або інших захворювань (гарячка, ломота в тілі, діарея тощо), мають бути ізольовані в окремому приміщенні. Їм має бути надана медична допомога.

Більше детальної інформації про те, як запобігти поширенню інфекційних хвороб за посиланням https://bit.ly/3MMud2e