• 18.05.2024

Питний режим у стані стресу

Бер 23, 2022

Стрес, погане самопочуття, занепад сил, головні болі і швидка стомлюваність - все це ми пов'язуємо зі стресом від даної ситуації в країні, з поганою екологією. Ми починаємо приймати ліки, заїдати "стрес" солодощами або ще менш корисною їжею. Але  потрібно  всього лиш  випити стакан питної води.

Так, не дивуйтеся. Вашому організму рідина необхідна для нормалізації всіх життєво важливих процесів. Її дефіцит і призводить до погіршення загального самопочуття. Тому, якщо вже з ранку ви відчуває себе розбитим, а головний біль став вашим постійним супутником, пора задуматися, чи достатньо ви вживаєте води протягом дня?

Скільки ж потрібно пити рідини?

Відразу попередимо, якщо ви любитель чаю або кави, соку або лимонаду - всі ці напої не можуть замінити вживання звичайної природної питної води. Норма вживається Н2О залежить від ваги людини, її способу життя, активності і навіть харчування. Однак в середньому цей обсяг становить 1.5-2 літра.

І ось тут виникає головне питання - як правильно пити воду? Дотримання питного режиму дозволить гарантувати отримання максимальної користі від вживання Н2О.

Дотримуйтесь питного режиму

Починати свій день необхідно зі склянки теплої води з лимоном. Нехай це буде в 8.00. не забувайте, пити воду потрібно натщесерце. Так ви пробудете свій організм, заповните необхідний рівень його гідратації, підготуєте до подальшого прийому їжі. До речі, снідати можна не раніше, ніж через 30 хвилин після пиття.

Об 11.00 випийте склянку води кімнатної температури. У цей передобідній час ваш організм починає подавати помилкові сигнали про відчуття голоду. Замість того, щоб постачати свій організм зайвими калоріями, краще заповніть дефіцит рідини.

О 13.00 - за півгодини до обіду - випийте ще одну склянку води. Пийте воду і під час прийому їжі. Якщо солодка газована вода або сік шкодять і тільки погіршують роботу травної системи, то звичайна вода кімнатної температури тільки сприяє засвоєнню їжі.

О 16.00 постарайтеся вжити не менше 0.5 л води. Час між обідом і вечерею, як правило, ми заповнюємо шкідливими перекушуваннями. А потрібно - чистою водою.

О 20.00, готуючись до сну, випийте останню за день склянку води. Для смаку і більшої користі можете додати трохи меду і часточку лимона.