• 18.05.2024

Затверджено особливості дії карантину в умовах воєнного стану

Бер 29, 2022

Кабінет Міністрів України вніс зміни до постанови №1236, якими визначено особливості дії карантину для боротьби із коронавірусною хворобою на час дії воєнного стану в Україні. Відповідне рішення ухвалили під час засідання Уряду 26 березня.

Згідно зі змінами, зелений, жовтий, помаранчевий та червоний рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19 та відповідні обмежувальні протиепідемічні заходи не застосовуються на період воєнного стану в Україні.

Також на період дії воєнного стану не застосовуються норми щодо відсторонення від роботи невакцинованих співробітників тих професій, для яких щеплення проти COVID-19 є обов’язковим.

Важливо! Дотримання протиепідемічних та профілактичних заходів, спрямованих на запобігання поширенню COVID-19 на період воєнного стану, у т.ч. масочний режим залишається обов’язковим.

Фізичним особам та суб’єктам господарювання рекомендується продовжувати дотримуватися заходів профілактики коронавірусної інфекції.

Громадянам рекомендується отримання повного курсу вакцинації проти COVID-19 тими вакцинами, які дозволені ВООЗ до використання.