• 19.05.2024

Правила для дітей: як діяти, якщо загубилися

Кві 1, 2022

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» спільно з Червоним Хрестом України надає поради

Наразі в країні напружена і складна ситуація. Дітям важче – вони недокінця усвідомлюють те, що відбувається навколо, можуть бути розгубленими й наляканими. Але поки ви у безпеці й разом, навчіть дитину простим правилам дій, якщо раптом вона опиниться насамоті.

Поясніть своїй дитині, що загубивши вас в людному місці, вона повинна згадати три правила.

Перше правило:

  • зупинитися і кликати батьків чи інших членів родини.

Друге правило:

  • якщо батьки довго не повертаються чи не можуть дитину віднайти – дитина має йти до певного об’єкту, про який напередодні домовилися як про об’єкт точки збору. Наприклад: як тільки ви опинилися у людному місці з дитиною, віднайдіть місце з яскравою вивіскою та покажіть його дитині, проговоріть, що це місце буде вашою точкою збору у разі, якщо ви загубите одне одного.

Третє правило:

  • якщо про таке місці ви не домовилися, і перебуваєте, наприклад на вокзалі, дитина може підійти до людини у формі з емблемою Червоного Хреста України, працівника вокзалу, поліцейського, які зможуть розмістити оголошення та допомогти дитині.

У разі необхідності Служба розшуку Червоного Хреста України може прийняти звернення від громадян за телефонами: +380662509957, +380963044375, або e-mail: rfl@redcross.org.ua