• 19.05.2024

COVID-19 у період воєнного часу

Кві 2, 2022

Сьогодні головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук надала інтерв’ю інтернет-виданню Суспільне щодо ситуації з COVID-19 в області у період воєнного часу.

За словами Надії Оперчук, ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» веде чіткий контроль відносно коронавірусної хвороби по всій області. На сьогодні спостерігається ситуація зменшення захворюваності на COVID-19. Щодо  одужаних, то кожного дня спостерігається значка кількість людей, які побороли цю страшенну хворобу. Але нажаль фіксуються і летальні випадки від COVID-19. Так з початку вторгнення Росії в Україну в Кіровоградській області від ускладнень коронавірусної хвороби померли 60 людей. В основному це літні люди, які мають супутні захворювання та люди, які не зробили щеплення від коронавірусної хвороби.

Надія Оперчук вкотре наголосила про важливість вакцинації, зберігання спокою, та ні в якому разі не панікувати! Адже ми усе здолаємо, та неодмінно переможемо!

Слава Україні!