• 18.05.2024

Поради, як можна допомогти планеті

Кві 18, 2022

Допомога довкіллю, або «зелене» життя, зовсім не обов'язково повинна бути пов'язана з головним болем. Навпаки, часто це дуже просто. Та й думка про те, що одна людина нічого не змінить, далека від правди. Якщо кожен із нас приділить хоч трохи уваги цьому питанню, зміни будуть настільки значні, що не помітити їх буде важко.

В цьому списку можуть бути речі, які вже обговорювалися раніше і широко відомі. Але в нашому випадку й нагадування може зіграти позитивну роль, підштовхуючи людей до правильного напрямку.

  1. Замініть лампочку

Якщо кожна сім'я в країні замінить одну звичайну лампочку в будинку на люмінесцентну (енергозберігаючу), то це призведе до зниження рівня забруднення навколишнього середовища аналогічного видаленню з доріг мільйона автомобілів. У випадку, якщо вам не подобається світло таких ламп, можна поставити їх хоча б у ті місця, де світло потрібно рідко - в комору, на балкон і т. д.

  1. Вимикайте комп'ютер на ніч

Тим, що ви вимкнете комп'ютер, а не залишите його в сплячому режимі, ви можете заощадити до 40 ват електроенергії на добу. Якщо ви не хочете вранці чекати завантаження комп'ютера, то чому б йому не завантажуватися поки ви вмиваєтеся? Або ж можна поставити його на автоматичне включення вранці.
Те ж саме стосується й інших електричних приладів - краще все вимкнути повністю.

  1. Використовуйте обидві сторони паперу

Не варто забувати про те, що у кожного аркуша дві сторони і в більшості випадків не буде проблемою, якщо ви надрукуєте або скопіюєте що-небудь на обох. Також другу сторону можна використовувати просто для особистих нотаток. Для того, щоб швидко і просто скоротити кількість використаного паперу вдвічі, налаштуйте свій принтер на друк з обох сторін за замовчуванням.

  1. Віддавайте скло на переробку

При переробці скла, рівень забруднення повітря зменшується на 20%, а рівень забруднення води на 50%. А от неперероблене скло може розкладатися мільйони років.

  1. Використовуйте екологічні пелюшки

За статистикою, до того часу, коли дитина навчиться самостійно ходити в туалет, батьки використовують від 5 до 8 тисяч підгузків, а це створює кілька тонн сміття щороку. У разі ж, якщо ви використовуватимете пелюшки або інший, більш екологічний матеріал, шкоди для планети буде набагато менше.