• 18.05.2024

Поради, як можна допомогти планеті

Кві 19, 2022

Кожен з нас може долучитися до збереження цієї планети і це не так важко, як здається на перший погляд. Не чекаючи ініціатив на державному рівні, ми самі можемо спробувати допомогти планеті.Є дуже прості способи, які можуть допомогти зберегти довкілля та ще й зекономити.

1. Сушіть випраний одяг на сонці

Досить повісити мотузку для сушіння білизни і замість використання сушки пральної машини вішати одяг після прання туди. Ваш одяг збереже свої кольори, а також ви заощадите гроші на рахунку за електрику. А ваша улюблена футболка прослужить довше.

2. Вимикайте світло

Завжди вимикайте світло при виході з кімнати, якщо там встановлена ​​лампа розжарювання. У разі флуоресцентних ламп роль грає кількість вмикань і вимикань, тому їх варто відключати лише у випадку, коли ви виходите з кімнати більш ніж на 15 хвилин.

3. Віддавайте газети на переробку

Щодня друкується кілька мільйонів газет. Більше 70% з них зрештою просто викидають у сміттєвий ящик. Якщо ж ви відправите на переробку всього одну газету на тиждень, це вже допоможе зберегти безліч дерев.

4. Купуйте менше води в пластикових пляшках

Близько 90 відстків пластикових пляшок не переробляється, а їх розкладання забере тисячі років. Простий вихід - використовуйте одну пляшку багато разів, це допоможе довкіллю, вашому гаманцю і, можливо, навіть здоров'ю. Можна також використовувати фільтри для води. Очищена таким чином вода навряд чи поступиться по чистоті тієї, що продається в пластикових пляшках.

5. Чистіть зуби із закритою водою

Швидше за все, вам про це вже говорили, але ви все одно не закриваєте воду, поки чистите зуби. Так ви зможете заощадити до 19 літрів води на день! Те ж саме стосується й миття посуду, деякі дії в цьому процесі теж не вимагають постійного потоку води.