• 18.05.2024

Поради, як можна допомогти планеті

Кві 20, 2022

Для більшості «екологія» – це щось таке далеке, незрозуміле, те, про що говорять міжнародні організації по телевізору, і що, здавалося б, ніяк не стосується пересічного українця, який не має атомної електростанції, не викидає відходи в річку і тому подібне. Проте, це не так. Щоденними простими вчинками однієї людини можна зекономити багато ресурсів природи або хоча б не забруднювати її. Ці поради не тільки допоможуть екології, а й вашому гаманцю та здоров’ю.

  1. Полагодьте труби у ванній

Місце у трубі або крані у ванній, звідки капає вода, може і не заважати, проте уявіть, скільки води таким чином витече за рік. А якщо таке місце не одне? Просто полагодьте труби, і це вже допоможе планеті.

  1. Посадіть дерево

Це корисно як для повітря, так і для землі. Дерево буде не тільки красиво виглядати, але й, можливо, збільшить вартість ділянки при продажу.
Можна зробити це традицією і, наприклад, садити по одному дереву для кожного члена сім'ї раз на рік.

  1. Купуйте місцеве

Уявіть, наскільки забруднюється довкілля від того, що продукти харчування довозять з інших регіонів чи країн у ваші місцеві магазини. Тому при можливості намагайтеся підтримувати й купувати продукти, вирощені у вашому регіоні або місті. Таким чином кількість викидів парникових газів може помітно зменшитися.

  1. Змініть температуру в будинку

Якщо ви користуєтеся опаленням і кондиціонером, понизьте температуру всього на один градус взимку і підвищіть її на один градус влітку. Кожен градус може заощадити до 10% енергії.

  1. Комбінуйте поїздки у справах 

Якщо вам доводиться часто їздити кудись у справах чи з дорученнями, є спосіб заощадити як паливо, так і час. Багато що з цього може почекати пару днів. Просто замість того, щоб постійно кудись їздити, складайте список справ і потім виділяйте час на поїздки один раз на тиждень.