• 18.05.2024

Поради, як можна допомогти планеті

Кві 21, 2022

Наша планета переживає велику екологічну кризу. Ми часто скаржимось на погане повітря, неякісну воду, бруд на дорогах, погіршення здоров’я, неякісні продукти, вирубку лісів, підвищення тарифів на енергію… І якщо ми будемо продовжувати лише пасивно спостерігати, то подальше погіршення стану планети неминуче. Фахівці вважають, що у нас є ще максимум 50 років, щоб запобігти необоротним екологічним змінам. Пропонуємо Вам декілька порад, дотримуватись яких дуже просто.

1.Звертайте увагу на упаковку 

Близько 33 відсотків того, що ми викидаємо на звалища, - це упаковка. Намагайтеся не купувати продукти з декількома шарами упаковки, якщо було б достатньо одного. Таким чином, ви підтримаєте виробників, які завдають меншої шкоди навколишньому середовищу.

2. Віддавайте старі мобільні телефони на переробку 

В середньому на сьогоднішній день один мобільний телефон використовується близько 18 місяців, тож на звалищі щорічно виявляється близько 130 мільйонів телефонів. Частини телефону і батареї з часом будуть випускати токсичні елементи в навколишнє середовище. Тому краще знайдіть місце, де приймають телефони для подальшої екологічної переробки.

3. Використовуйте акумуляторні батареї

Ні для кого не секрет, що їдка кислота, що міститься у викинутих батареях, надзвичайно шкідлива для ґрунту, коли вони потрапляють на сміттєзвалище. Хоча зарядний пристрій спочатку є несподіваною витратою, у довгостроковій перспективі це заощадить ваші гроші. І у вас ніколи не вистачить батареї, коли вона вам знадобиться!

4. Підтримуйте ваш автомобіль в хорошому стані 

Цим можна не тільки продовжити термін його служби, але й значно зменшити рівень забруднення навколишнього середовища. Хороший стан двигуна, чисті повітряні фільтри, накачані шини можуть значно підвищити продуктивність автомобіля.

5. Віддавайте непотрібні вішалки 

Часто вішалки для одягу бувають зроблені зі сталі, яку дуже складно якось переробити. Тому замість того, щоб викинути стару вішалку, віддайте її знайомим або, наприклад, в хімчистку, де вона може бути дуже доречною.