• 18.05.2024

Поради, як можна допомогти планеті

Кві 22, 2022

Все частіше ми скаржимось на погане повітря, неякісну воду, бруд на дорогах, погіршення здоров'я, неякісні продукти, вирубку лісів... І якщо ми будемо продовжуватимемо лише пасивно спостерігати, то подальше погіршення стану довкілля неминуче.

Кожен з нас може змінити свій спосіб життя, щоб допомогти природі. Почати можна з малого, поступово переходячи до більш серйозних кроків, і ви внесете свій внесоку в спільну справу– захисту навколишнього середовища.

Практичні поради на кожен день, як бути дружнім до довкілля:

  1. Віддавайте на переробку алюміній 

На створення 20 алюмінієвих банок з перероблених старих витрачається стільки ж енергії, скільки на створення однієї абсолютно нової.

  1. Працюйте віддалено

Якщо є така можливість, спробуйте домовитися з керівником, щоб вам дозволили працювати з дому якусь частину тижня. Це може не тільки заощадити гроші або паливо, але й дозволить вам іноді працювати в зручному для вас середовищі.

  1. Вирощуйте кімнатні рослини

Вони не тільки прикрасять кімнату, але й сприятмуть очищенню повітря і більшій кількості кисню в будинку. Крім того, можна подарувати їх друзям замість зрізаних квітів, і тоді, можливо, друзі самі почнуть їх вирощувати.

  1. Використовуйте сірники замість запальничок 

Запальнички зроблені з пластика і в більшості своїй є одноразовими, тому щорічно на звалищах їх з'являється більше мільярда одиниць. Сірники, зроблені з дерева, в цьому плані менш шкідливі, але ще екологічнішим вибором стануть картонні сірники, які часто робляться з переробленого паперу.

  1. В магазин зі своїм пакетом 

Розумно не купувати нові пакети щоразу, роблячи покупки в магазині, а взяти з собою свої - навіть один не викинутий пакет вже допоможе довкіллю. Як відомо, поліетиленові пакети сьогодні є одними з основних забруднювачів в наших містах.