• 18.05.2024

Поради, як можна допомогти планеті

Кві 25, 2022

Всі ми нарікаємо на погану екологію, хоча самі нічого не робимо для захисту та збереження матінки-природи. Та й чи можна нас у цьому звинувачувати, адже навколо мільйони людей, яких подібні питання не хвилюють взагалі.

А негативний вплив на довкілля заводів та машин вражає! Технологіїї, новітнє виробництво здатне навіть змінити клімат Землі. Незважаючи на всі ці невтішні фактори, все частіше кожен з нас замислюється: чи завдає мій спосіб життя шкоду довкіллю? Відповідь зрозуміла та очевидна, тому найсвідоміші члени нашого суспільства намагаються хоч трохи зменшити шкідливий вплив. І для цього не обов'язково повністю змінювати свої вподобання та звички, інколи досить декількох кроків.

1. Віддавайте речі 

Перш ніж щось викинути, подумайте, чи не потрібна ця річ кому-небудь ще. І навіть якщо вона не потрібна тим, кого ви знаєте, цілком можливо, що їй будуть раді в  благодійній організації.

2. Ні - пластиковим пакетам

Щороку в світі використовується 500 мільярдів пластикових пакетів. Вони не розкладаються і найчастіше з'являються в океанах, а згодом можуть виявитися і в шлунках морських мешканців. Намагайтеся використовувати багаторазові сумки, краще паперові.

3. Користуйтеся електронними квитками 

Ціна створення одного паперового квитка приблизно $ 10, а у випадку з електронним квитком витрачається лише $ 1. В найближчому майбутньому всі авіакомпанії світу перейдуть на електронні квитки, а поки вибирайте їх самі, якщо у вас є можливість.

4. Відключіть зарядний пристрій 

Не потрібно залишати зарядний пристрій в розетці, коли нічого не заряджається. Багато хто не знає, що недостатньо просто відключити сам пристрій (телефон, ноутбук і т.д.), потрібно обов'язково висмикнути його з розетки, оскільки електрика при цьому все одно витрачається.

5. Ходіть пішки 

Якщо ви завжди їздите на машині, заведіть звичку раз на тиждень, замість поїздки на автомобілі, сходити кудись пішки. Наприклад, це може бути один похід на роботу або в магазин. Крім іншого, ви ще й зміните обстановку.