• 04.05.2024

29 квітня – Міжнародний день танцю

Кві 29, 2022

Міжнародний день танцю почали відзначати 1982 р., згідно з рішенням ЮНЕСКО – в день народження Жана Жоржа Новера (1727—1810
р.р.), видатного французького балетмейстера і керівника  балетної трупи в лондонському театрі «Друрі-Лейн».

Саме Новера започаткував героїчний балет та балет-трагедію, а у своїй праці «Листи про танець і балети»    обґрунтував основи балету-п’єси, що й донині застосовуються в балетному мистецтві.

Деякі хореографи вважають, що за рухами тіла ховаються справжні рухи душі. Танець — невід’ємна частина будь-якої культури. Він є джерелом натхнення для художників, дизайнерів, скульпторів і режисерів театру і кіно. Мистецтво танцю — це загальнолюдське явище, що дарує людям радість. Завдяки йому ми маємо можливість доторкнутися до піднесеного, хвилюючого і чарівного світу мистецтва. Танець — це рух, а рух це життя!

День танцю – професійне свято танцівників балету, колективів бального, народного, сучасного танцю, танцівників-аматорів і всіх, хто любить танець.

Тож сьогодні, в день грації, легкості і творчості, в Міжнародний день танцю, хочеться привітати вчителів і учнів, танцюючих людей і просто люблячих танці, побажавши їм щодня відкривати для себе нові грані цього мистецтва, жити мрією і ніколи не зупиняти енергію танцю в серці!