• 19.05.2024

Онлайн-зустріч щодо підтримки Національної програми імунізації та епіднагляду за вакцинокерованими інфекціями, зокрема організації та проведення виїзної вакцинальної сесії в місцях розміщення ВПО.

Тра 6, 2022

Головна санітарна лікарка області Надія Оперчук спільно з фахівцями ДУ “Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства Охорони Здоров’я України” прийняли участь в онлайн-зустрічі щодо підтримки Національної програми імунізації та епіднагляду за вакцинокерованими інфекціями, зокрема організації та проведення виїзної вакцинальної сесії в місцях розміщення ВПО.

Під час зустрічі оглядалися показники захворюваності на вакцино керовані інфекції, рівні охоплення профілактичними щепленнями в країні. Проводився огляд Стандартної операційної процедури, розробленої фахівцями ВООЗ в Україні.

Велика увага приділялась внутрішньо переміщеним особам у першу чергу дітям які переїжджали в західні регіони з Харківської, Дніпропетровської й інших областей котрі також не мають повного охоплення по щепленням.

Серед основних завдань: якнайшвидше провести роботу по вакцинації серед внутрішньо переміщених осіб. Зробити перелік ВПО з відповідними віковими групами: до 1 року, 1-5 років., 6-7 років., 8-11 років., 12+ років, дорослі.