• 06.05.2024

12 травня – Міжнародний день поінформованості про хронічні імунологічні і неврологічні захворювання

Тра 12, 2022

12 травня проводиться Міжнародний день поінформованості про хронічні імунологічні і неврологічні захворювання. Виник в 1992 році. Ці травневі заходи у другий декаді місяця мають традиційний щорічний характер.

Міжнародний день поширення інформації про хронічні імунологічні та неврологічні захворювання відзначається щорічно з 12 травня з 1992 року. Міалгічний енцефаломієліт/синдром хронічної втоми, фіброміалгія, множинна хімічна чутливість та синдром війни в Перській затоці, у сукупності відомий як хронічні імунологічні та неврологічні захворювання.

12 травня було обрано тому, що воно співпало з датою народження Флоренс Найтінгейл, медсестри англійської армії, яка надихнула громадськість на створення Міжнародного Червоного Хреста. Вважалося, що вона теж страждала на схожу хворобу.

Цей день призначений для поширення інформації серед людей про подібні розлади та допомогу світу у розумінні серйозності цих захворювань та станів. Він також спрямований на допомогу та навчання пацієнтів, груп та організацій підтримки пацієнтів, медичних працівників.