• 03.05.2024

Які дії держава-окупант може здійснювати на окупованих територіях?

Тра 30, 2022

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» спільно з Червоним Хрестом України надає інформацію:

❓ Які дії держава-окупант може здійснювати на окупованих територіях?

▪️ Держава-окупант може збирати податки, мито та плату за послуги, встановлені місцевим законодавством від імені окупованої держави, проте вона повинна використовувати такий дохід для організації життя на окупованій території та в її інтересах.

▪️ Окрім забезпечення громадського порядку та безпеки, держава-окупант також несе повну відповідальність за постійне функціонування державних установ та служб на користь населення на окупованій території.

▪️ Вона повинна повною мірою використовувати засоби, доступні їй, щоб забезпечити цивільне населення основними елементами, необхідними для його виживання, такими як  продовольчі товари, медичні засоби, одяг і притулок.

▪️ Подібним чином, у співпраці з державними та місцевими організаціями влади, вона повинна забезпечувати й підтримувати діяльність служб надання медичної допомоги, охорону здоров’я, сприяти належному здобуттю освіти.

Питання/відповіді з Міжнародного гуманітарного права.

#ihl #respectihl #мгп #поважаймгп #redcrossukraine