• 08.05.2024

Не дай тютюновому ворогу тебе вбити

Чер 21, 2022

Військовий, а в цивільному житті викладач університету та будівельний інженер Анатолій ділиться своїми враженнями про пасивне куріння на війні:

«Багато військових курять. Є чимало  факторів,  чому вони курять більше, ніж у цивільному житті: постійний стрес, за компанію, щоб згаяти час (коли потрібно довго стояти і чекати на команду), умовний відпочинок (перекур між частинами якоїсь роботи на кшталт розвантаження машини з продуктами) тощо.

Про людей, які поряд, ніхто особливо не думає. Можуть закурити і прямо на тебе дим видихнути. Або у приміщенні, в якому доводиться перебувати, – на посту, в кузові машини, будь-де... Іноді виходить переконати, що треба поважати некурців і не отруювати побратимів.

Для мене, як некурця, особливої різниці, чим мене труять, немає – що дим від сигарет, що дим від стіків чи е-сигарет, що дим від сирих дров у буржуйці. Все це смердить, погіршує і так не дуже приємні умови та негативно впливає на здоров’я.

Сподіваюся, що українці-курці (військові та цивільні) будуть більше поважати своїх близьких і цінувати їхнє право на бездимне середовище. Такою відповідальністю та турботою ми і відрізняємося від росіян».

#NoSmokingFriendly #БезпечногоКурінняНеІснує #‎2022БезТютюну #ЗдоровіУкраїнціМайбутнєУкраїни

Нагадаємо, з 11 липня вводяться додаткові правила щодо захисту бездимного середовища, а саме:

✅ заборонено куріння пристроїв для нагрівання тютюну на рівні з сигаретами, кальянами та е-сигаретами у визначених Законом громадських місцях;

✅ звільнено від куріння всі робочі місця, а також гуртожитки, готелі та вокзали тощо.

Детальніше https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1978-IX#Text

❗ Турбота про здоровʼя – твій  вклад у перемогу України.