• 14.05.2024

День українських миротворців

Лип 15, 2022

15 липня Україна відзначає День миротворців – офіційне свято учасників миротворчих організацій. Миротворці надають неоціненну допомогу нашій країні під час війни з Росією. Цю дату Верховна Рада заснувала у 2013 році на офіційному рівні.

Мета святкування, як значиться в указі Верховної Ради, - визнання "мужності і доблесті, зразкового виконання службових обов 'язків, вірності присязі учасників миротворчих операцій ООН, ОБСЄ і НАТО та забезпечення збереження пам' яті славних героїв-миротворців, які загинули під час виконання обов 'язків у складі миротворчого контингенту та миротворчого персоналу".

Прийміть щирі вітання із Днем українських миротворців.

Це одне з важливих свят, коли вшановують тих, хто бере участь в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки, постійно знаходиться в епіцентрі подій і завжди приходить на допомогу тим, хто її потребує. Дякуємо вам, шановні учасники українських миротворчих місій, за відвагу і стійкість, мужність і героїзм, проявлені у боротьбі за мир. Добра і здоров’я вам і вашим родинам,  щастя, добробуту та миру!