• 08.05.2024

24 липня -Міжнародний день турботи про себе

Лип 24, 2022

День турботи про себе - це можливість нагадати собі про увагу до свого здоров'я, до життя, до себе особисто. У метушні днів, ми часом забуваємо про найважливіше - дбати про себе. Навантаження на роботі, висока відповідальність, напруга, їжа на бігу - всім цим ми зношуємо себе. Це негативно відбивається на якості життя.

Перш за все важлива турбота про своє здоров'я. Турбота про своє здоров'я не повинна бути проблемою, турбота про своє здоров'я повинна бути образом життя.

Турбота про тіло складається з того, чим ви його годуєте, чим ви дихаєте, що його оточує. Поки ви молоді, здається, що тіло буде завжди молодим і здоровим. Але саме від турботи про нього залежить, як довго і наскільки якісно воно вам прослужить.

5 головних правил здорового способу життя:

  1. Правильне харчування! Воно повинно бути корисним і збалансованим. У раціоні має бути якомога більше фруктів і овочів, продуктів, наповнених корисними для нашого організму речовинами.
  2. Будьте активними, життєрадісними і відкритими до світу. Ходіть більше пішки, гуляйте в парках і лісах, дихайте свіжим повітрям і займайтеся спортом. Від серцево-судинних та інших серйозних захворювань потрібно йти або навіть тікати. У прямому сенсі слова. Рухайтеся назустріч міцному здоров'ю і довголіттю!
  3. Здоровий спосіб життя жодним чином не сумісний з шкідливими звичками: куріння, вживання алкоголю і тим більше наркоманія. І якщо алкоголь на свята при здоровому способі життя ще можна зрозуміти, то куріння і наркоманія скасовуються повністю.
  4. При здоровому способі життя обов'язково повинен бути правильний розпорядок дня. Це, перш за все, 8-ми годинний здоровий сон. Потрібно привчити свій організм лягати і прокидатися в один і той же час, не залежно від того, який день тижня: будній чи вихідний.
  5. Позитивний настрій кожен день! Не зациклюйтеся на невдачах і промахах. Знайте що себе потрібно любити і також піклуватися про свій емоційний стан. Психопрофілактика - турбота про свою психіку, емоційний стан. У цей блок входять корисні звички, заняття до душі, приємні люди навколо або цікава робота.

Турботою про себе можна вважати будь-яку діяльність, за допомогою якої ми усвідомлено вкладаємо енергію, час, гроші в своє психічне, емоційне і фізичне здоров'я. В теорії все просто, але на практиці ми часто багато втрачаємо. Правильна турбота про себе вкрай важлива для підтримки гарного настрою і зниження тривожності.

Нехай самопочуття буде прекрасним кожен день, а організм легко справляється з будь-якими навантаженнями. Головне  – піклуйтеся про себе і не забувайте зайвий раз себе чим-небудь порадувати, адже позитивні емоції потрібні зараз, як ніколи!