• 15.05.2024

Більшість аптек працюють з е-рецептом

Сер 17, 2022

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» спільно з Міністерством охорони здоров’я Україні надає інформацію

Усе більше українців мають змогу переконатися в зручності та безпечності придбання ліків за електронним рецептом.

За 15 днів з моменту впровадження функціоналу по всій країні було виписано понад 32 тисячі електронних рецептів на антибіотики

Електронний рецепт – це долучення України до міжнародних медичних стандартів, де антибіотики випускаються виключно за рецептами задля зупинення розвитку резистентності бактерій до антибіотикотерапії.

Протягом перехідного періоду усі аптечні заклади для роботи з е-рецептами мають підготуватися до нових умов відпуску антибіотиків та зареєструватися в електронній системі охорони здоровʼя (ЕСОЗ). Сьогодні динаміка підключення аптек є позитивною: майже 16 тисяч аптечних пунктів уже працюють із системою. Це число включає більшість великих аптечних мереж в Україні.

При своєчасній підготовці та реєстрації в ЕСОЗ процес роботи з електронними рецептами є простим та зрозумілим для працівників аптек. Щобільше – технічно погашення не займає більше кількох хвилин, а функціонал дозволяє пацієнту розділити покупку на кілька разів.