• 17.05.2024

Відкрито додаткові оголошення про прийом пропозицій за декількома напрямами Програми медичних гарантій 2022

Вер 2, 2022

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» спільно з Національною службою здоров'я України інформує

Щоб покращити доступність медичних послуг для українців під час війни, НСЗУ відкриває додаткові оголошення за декількома напрямами Програми медичних гарантій 2022. Йдеться про 4 пакети пріоритетних послуг:

- медичні послуги при гострому інфаркті міокарда;

- медичні послуги при гострому мозковому інсульті;

- медична допомога при пологах;

- медична допомога новонародженим у складних неонатальних випадках.

Через міграційні процеси в окремих регіонах України збільшилася кількість пацієнтів, яким потрібна медична допомога. Фахівці НСЗУ зібрали актуальну інформацію від медзакладів, кожен міжрегіональний департамент зробив аналіз свого регіону і на основі цих даних прийняли рішення розширити мережу закладів, які надають допомогу за певними напрямами. Адже Програма медичних гарантій - це гнучкий інструмент, який дозволяє вчасно реагувати на актуальні потреби.

Так, в певних регіонах збільшилася кількість жінок, які народжують. Відповідно збільшилася потреба у медичній допомозі та кількість пологів. Це також означає, що може зрости кількість немовлят, які потребують якісної та своєчасної неонатальної допомоги. Адже зниження материнської та дитячої смертності є однією з цілей трансформації медичної системи. Тож охорона материнства і дитинства є одним із фокусів у Програмі медичних гарантій.

Ще одним із пріоритетів у Програмі медичних гарантій є медична допомога при інсульті та інфаркті. Додаткові оголошення дозволять розширити мережу медзакладів, які лікуватимуть українців від серцево-судинних захворювань, смертність від яких є найвищою в Україні.

Аналіз НСЗУ показав, що збільшилася кількість закладів, які відповідають вимогам і готові надавати пріоритетні послуги. Зокрема, виконують вимогу щодо мінімальної кількості наданих послуг. Саме цей показник є важливим для лікарень та запроваджений в інтересах пацієнта, так як свідчить про наявність достатньої практики у медиків.

Тож медичні заклади, які відповідають вимогам, зможуть укласти договори за цими напрямами. Це дозволить покращити доступність медичної допомоги для пацієнтів і дасть можливість медзакладам отримати додаткові кошти за надані медичні послуги.

Оголошення вже опубліковані на сайті НСЗУ у розділі “Контрактування 2022” https://cutt.ly/UCyESZI