• 17.05.2024

День воєнної розвідки України

Вер 7, 2022

День воєнної розвідки України, який відзначається щорічно 7 вересня, встановлено наказом Міністра оборони України № 302 від 1 червня 2007 року з метою виховання у військовослужбовців патріотизму, вірності військовій присязі та бойовим традиціям, підтримки на високому рівні престижу військової служби в органах військового управління, з'єднаннях та військових частинах розвідки Міністерства оборони України та Збройних Сил. Ця дата була обрана не випадково, саме в цей день, в 1992-му році вийшов Указ Президента України, який відкрив нову сторінку в історії оборонного відомства суверенної держави. Назва цього Указу звучить так: Указ «Про Управління військової стратегічної розвідкі Міністерства оборони України». Даним документом розпочато найсучаснішу історію української військової розвідки.

Робота військового розвідника - це глибокі знання, відмінна підготовка і безцінний досвід ведення розвідувальної діяльності. У більшості розвинених країн діють свої подібні відомства. У багатьох випадках вони дозволяють зберігати актуальний баланс, без якого в сучасному суспільстві та сучасній політиці дуже важко досягти миру і злагоди.

Сьогодні, коли Україна зі зброєю в руках змушена захищати свою територіальну цілісність, саме від вашої своєчасної й точної інформації залежить правильність найважливіших державних рішень. Хочемо подякувати за вашу працю в цей нелегкий для України час та побажати кожному миру, міцного здоров'я, довгих і щасливих років життя, достатку, злагоди та щастя! Нехай буде плідною ваша нелегка, але така необхідна служба нашій державі.

Нехай розвідки завжди будуть вдалими, щоб приносили вони успіхи, перемоги й мирне небо. Пишаємося вами! З Днем воєнної розвідки України!