• 18.05.2024

Фахівці ЦГЗ беруть участь у зустрічі з планування відновлення системи громадського здоров’я в Україні за організації CDC

Вер 16, 2022

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» спільно з Центром громадського здоров’я інформує

12 вересня 2022 року в Грузії, Казбегі, розпочалася зустріч для підтримки планування відновлення України та продовження співпраці в галузі охорони здоров’я з Центром громадського здоров’я та іншими партнерами, включно з Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВООЗ), ICAP при Колумбійському університеті, I-TECH при Вашингтонському університеті та Європейським товариством із клінічної мікробіології та інфекційних захворювань (ESCMID). Зустріч організували Регіональний офіс CDC у Східній Європі та Центральній Азії та Регіональний офіс CDC в Україні.

Планування відновлення системи громадського здоров’я в Україні спрямоване на покращення запобігання, виявлення та реагування на стійкі до протимікробних препаратів патогени, посилення систем епіднагляду та можливостей лабораторій, посилення управління надзвичайними ситуаціями у сфері громадського здоров’я та вдосконалення систем модернізації даних.

Основні цілі зустрічі:

Визначити чіткі цілі на наступні 18–24 місяці для кожної з визначених програмних сфер.

Досягти консенсусу щодо технічних і операційних підходів для досягнення цих цілей.

Визначити мінімальні вимоги та пріоритетні заходи для впровадження цієї діяльності протягом 2023 фінансового року.

Виявити синергію в усіх програмних сферах.

Повномасштабне вторгнення російської федерації в Україну, невибіркові обстріли цивільних територій та інші воєнні злочини російських військ призвели до значних проблем у системі охорони здоров’я, особливо в тих регіонах, які найбільше постраждали від війни. Ці обставини зробили міжнародну підтримку та співпрацю критично важливими для здоров’я та безпеки українського народу.

Центр громадського здоров’я та Міністерство охорони здоров’я України щиро вдячні всім міжнародним партнерам за підтримку в такий надскладний час. Ми прагнемо використати цю підтримку для довгострокового та сталого зміцнення наших можливостей у майбутньому.