• 04.05.2024

Як відмовити пацієнту в призначенні антибіотиків

Вер 27, 2022

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» спільно з Центром громадського здоров’я надає інформацію

Людський організм — складна система, функціонування якої за нормального та патологічних станів лікарі вивчають довгі шість років у вищих навчальних закладах, декілька років в інтернатурі, а потім постійно в рамках безперервного підвищення рівня знань.

Упродовж навчання лікарі навчаються відокремлювати основні та додаткові фактори розвитку хвороб, оцінювати ризики для здоров’я пацієнта та розвитку ускладнень, вирішувати проблеми з мінімальним втручанням для підтримки балансу здоров’я людини.

Тож, у випадках непризначення антибіотиків, лікарі не «відмовляють» пацієнту, а насамперед не призначають від самого початку неправильного та неефективного лікування, яке може призвести до негативних наслідків, як для самого пацієнта, так і для системи охорони здоров’я загалом.

Пропонуємо лікарям використовувати такі підходи для відмови пацієнтам, які безпідставно бажають, щоби їм призначили антибіотики

https://phc.org.ua/.../yak-vidmoviti-pacientu-v...