• 14.09.2024

Чи діють медичні гарантії при лікуванні мозкового інсульту під час повномасштабної війни?

Жов 7, 2022

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» спільно з Міністерством охорони здоров’я Україні повідомляє.

Програма медичних гарантій, одним із пріоритетів якої є лікування при гострому мозковому інсульті, продовжує працювати й під час широкомасштабної війни, розв’язаної російською федерацією.

Загалом, за даними Національної служби здоров’я України, з початку повномасштабного вторгнення 44 540 пацієнтів з інсультом отримали безоплатне лікування.

254 медзаклади наразі надають допомогу при інсультах за Програмою медичних гарантій (ПМГ), коли вартість лікування оплачує НСЗУ.

При підозрі на інсульт пацієнт має право безоплатно отримати первинний

огляд, термінову комп’ютерну томографію (КТ) або магнітно-резонансну томографію (МРТ), щоб визначити причину інсульту і призначити найоптимальніше лікування, лабораторні та інструментальні дослідження,

видалення тромба із судини інструментально чи розчинення за допомогою ліків, знеболення всіх етапів діагностики та лікування, ліки з Національного переліку лікарських засобів.

Вторинна профілактика інсульту, медична реабілітація та харчування в стаціонарі також оплачуються з державного бюджету в межах ПМГ (із повним переліком безоплатних послуг при лікуванні інсульту можна ознайомитися на сайті НСЗУ https://bit.ly/3JgmmbW).

Детальніше – на нашому сайті https://bit.ly/3ykx4JU