• 19.05.2024

У Межигір’ї відкрилась сучасна й унікальна лабораторія з аналізу якості ліків і лікарських засобів

Жов 26, 2022

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» спільно з Міністерством охорони здоров’я Україні надає інформацію

У Межигір'ї відкрилась сучасна й унікальна для України лабораторія з аналізу якості ліків і лікарських засобів. Тут проводитимуть відповідні аналізи за найвищими європейськими стандартами та виявляти неякісні ліки.

Лабораторія вже прекваліфікована Всесвітньою організацією охорони здоров'я і стане повноправним членом Загальноєвропейської мережі офіційних лабораторій з контролю якості лікарських засобів у Європі.

Обладнання лабораторії дозволяє визначати:

кількісний вміст металів та елементів у лікарських засобах і субстанціях методом атомно-абсорбційної спектрометрії;

важкі метали та елементи в лікарській рослинній сировині та лікарських засобах методом спектрометрії з іонно-зв’язаною плазмою з використанням спектрометра;

мікробіологічну чистоту лікарських засобів, кількісне визначення антибіотиків, вітамінів, консервантів, бактеріальних ендотоксинів.

«Для українців це означає бар’єр для фальсифікаторів на ринку ліків та лікарських засобів», – відзначає міністр з охорони здоров’я Viktor Liashko.