• 05.05.2024

Чим зайняти дітей у сховищі: поради для вчителів

Лис 9, 2022

ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» спільно з ЮНІСЕФ в Україні радить

Хоч повітряні тривоги нікуди і не зникають, але діти повертаються до школи. Тому особливо важливо подбати про безпеку – як фізичну так і емоційну. Як це зробити?

У Спільнотеці ми зібрали матеріали, які стануть у нагоді вчителям.

Наприклад, на сайті spilnoteka.org ви знайдете «Порадник для вчителів. Активності для учнів та учениць у бомбосховищах шкіл».

Ця невеличка брошура пропонує низку активностей для школярів віком 6–18 років, які викладачі та адміністрація закладів загальної середньої освіти можуть організувати, щоб допомогти дітям впоратися з перебуванням у бомбосховищі під час повітряної тривоги. Одна з таких вправ «Мій перший стендап» допоможе дітям відволіктись та щиро посміятись. А що важливіше за дитячий сміх?

У Спільнотеці ви також знайдете десятки інших корисних матеріалів з тем гігієни, освіти, соціальної та психологічної підтримки для дітей від 3 до 18 років. Брошури, листівки, комікси, розмальовки, робочі зошити, ігри, мультфільми та книги – завантажуйте і далі користуйтесь електронною версією або роздрукуйте обрані матеріали.