• 02.05.2024

Надія Оперчук про ситуацію із захворюваністю на COVID-19 у регіоні

Лис 10, 2022

Головна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук у інтерв’ю телеканалу «Суспільне Кропивницький» розповіла про темпи захворюваності на коронавірусну інфекцію в області

Впродовж останньої доби у Кіровоградській області зареєстрували 40 нових випадків захворювань на COVID-19. Захворіли 37 дорослих і 3 дітей. На жаль, 7-річний хлопчик з Аджамської громади помер.

«Нині ситуація складна. У країні воєнний стан. Через обстріли відключають електроенергію. Враховуючи усе це, відмічаємо, що рівень звернення за медичною допомогою і серед дорослих, і серед дітей, що стосується інфекційних захворювань, в тому числі COVID-19, зменшився. На жаль, люди займаються самолікуванням», – розповіла Надія Оперчук.

Головна санітарна лікарка регіону вкотре нагадала, що в області триває кампанія з вакцинації населення від коронавірусної хвороби. Це єдиний спосіб убезпечити себе від тяжкого перебігу захворювання, особливо якщо зробити бустерне щеплення. В області працює 90 пунктів вакцинації та 3 центри масової вакцинації – у Бобринці, Знам’янці і Світловодську.