• 02.05.2024

НАЙКРАЩЕ РІШЕННЯ – ВАКЦИНУВАТИСЬ ПРОТИ COVID-19

Лис 18, 2022

Осінь триває і саме в цей час особливо актуально стежити за своїм станом здоров’я та не допустити, щоб COVID-19 руйнував ваш організм, тому найкраще рішення — вакцинуватись проти COVID-19!

Пандемія COVID-19 триває,  кожного дня ми стикаємося з тим, що люди хворіють. Деякі з них мають тяжкий перебіг, а хтось помирає. Найсильніше  коронавірус SARS-CoV-2 вражає людей з неінфекційними захворюваннями, такими як: цукровий діабет 2 типу, рак, серцево-судинні хвороби тощо.

Саме тому, важливо обирати надійний спосіб захисту від вірусу. Вакцинація людей із хронічними хворобами може врятувати життя та полегшити перебіг COVID-19.

  • Якщо у вас чи ваших близьких є гіпертонія, цукровий діабет, астма, онко-          або аутоімунне захворювання, ВІЛ, гепатит, інша хронічна хвороба,                               вам потрібен захист від COVID-19, який дає вакцинація.
  • Щеплення може захистити вас від інфікування або суттєво полегшити перебіг хвороби. Перед вакцинацією варто проконсультуватися з вашим лікарем, а перед самим щепленням – повідомити медичного працівника, який робить укол, про хронічні захворювання.

 

За словами головного державного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна,  «Внаслідок зростання кількості вакцинованих від COVID-19 вшестеро зменшилася кількість смертей. Вакцинація має доказову базу щодо своєї ефективності й щодо профілактики важкого перебігу коронавірусної хвороби».

Врятуйте своє життя та близьких!