• 02.05.2024

Надія Оперчук рекомендує жителям області зробити запас питної і технічної води

Гру 8, 2022

Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук взяла участь у брифінгу в обласній військовій адміністрації

Запас питної води і води для господарських і побутових потреб головна державна санітарна лікарка регіону Надія Оперчук рекомендує зробити на 2-3 дні. Це пов’язано з обстрілами енергетичної інфраструктури країни російськими військовими, через які електропостачання відключається, в тому числі, на об’єктах водного господарства регіону.  Воду слід набирати у чисті закриті ємності. За потреби зробити на них позначки, щоб розуміти, де питна вода, а де – технічна.

«Сьогодні здійснюються усі необхідні заходи щодо очищення води, що подається у нашу водопровідну мережу, однак, враховуючи тривалість її відсутності у мережі, а також стан мереж, ми рекомендуємо перш ніж вживати таку воду, дивитись на її прозорість, запах і повідомляти диспетчерську службу водоканалу про те, що бувають якісь відхилення. У разі поломки системи централізованого водопостачання, після відключення, особливо тривалого, необхідно, перш за все, зробити спуск води, протягом 10-15 хвилин і обов’язково прокип’ятити перед споживанням. Сьогодні кожен житель нашого міста повинен тримати у себе, в період воєнного стану, і у період можливих загроз ракетних ударів, відключення електропостачання, блекаутів, 2-3 добовий запас питної води», – розповіла Надія Оперчук.