• 04.05.2024

Наш народ дійсно незламний!

Гру 12, 2022

Головна державна санітарна лікарка ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Надія Оперчук мала змогу відвідати 6 пунктів незламності Заваллівської селищної ради Кіровоградської області на відповідність їх оснащення встановленим критеріям.

Разом із тим у місцевих пунктах незламності, що відповідають критеріям Протоколу, плетуть маскувальні сітки українським воїнам люди поважного віку та діти, які, не шкодуючи сил і власного здоров’я, виготовляють у пунктах незламності «наречених».

Саме так називають місцеві маскувальні сітки білого кольору для ЗСУ. Виявляється, жіночки поважного віку із Заваллівщини оберігають наших воїнів своїми білими домотканими простирадлами та рушниками, що зберігалися у їхніх старих скринях.

І наразі ці прекрасні українські полотняні вироби, що посідають важливе місце у житті кожної з них, тепер стають справжніми оберегами для наших воїнів-захисників. Погодьтеся, треба вкласти свою любов та добрі думки, поділитися найдорожчим, щоб спільними силами дійти до очікуваної перемоги.

Люди виготовлять окопні свічки, використовуючи найрізноманітніші підручні засоби: вироби з картону для пакування тощо. У результаті до місця призначення звідси щомісяця прямують маскувальні «наречені» та окопні свічки, щоб прискорити довгоочікувану перемогу.

Старше покоління, яке бачило багато чого на своєму віку, ділиться останньою пачкою крупи чи макаронів, із мешканцями Херсонщини. Сльози на очах викликають патріотичні вчинки українців, їх єдність.

Ось такий приклад незламності селян із Заваллівщини та жаданість бажаної Перемоги над лютим ворогом. Слава Україні!