• 08.05.2024

Лабораторна діагностика віспи мавп 

Гру 20, 2022
Станом на 19 грудня 2022 року із 1 січня 2022 року ВООЗ та CDC повідомлено про 83 033 підтверджені (зокрема 66 летальних) випадки інфекції у людей із 110 країн. Комітет ВООЗ підтвердив, що подія залишається надзвичайною ситуацією міжнародного значення для громадського здоров’я.
Симптоми захворювання: гарячка, головний біль, біль у м’язах, біль у спині, збільшені лімфатичні вузли, висип у вигляді пухирців. Висип розвивається та зберігається протягом 2-3 тижнів. Локалізується на обличчі, долонях, підошвах ніг, у паху, на статевих органах, може бути в роті та горлі.
При появі даних проявів не займайтесь самолікуванням. Звертайтеся в заклади охорони здоров’я до сімейного лікаря з метою відбору зразків для своєчасної діагностики захворювання та отримання лікування.
Лабораторія особливо небезпечних інфекцій ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» забезпечена витратними матеріалами для проведення безоплатних відповідних лабораторних досліджень з метою забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення області.