• 18.04.2024

Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні

Гру 26, 2022

Міжнародна організація РАТН (Програма оптимальних технологій в охороні здоров’я) реалізує проєкт «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

19 та 20 грудня у Києві було проведено робочу зустріч у рамках покращення організації візитів регіональних моніторингових команд щодо надання медичної допомоги та протидії поширення туберкульозу в Україні. Мета заходу: акцентувати увагу фахівців на формуванні груп ризику та скринінгу на туберкульоз на первинному рівні, надання медичної допомоги та профілактика хвороби.

Серед учасників – фахівці протитуберкульозної служби та представники обласних ЦКПХ. Представником ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» виступила завідувач відділу моніторингу та реагування на небезпеку Ірина Луняченко.

У ході робочої зустрічі розглядалися та обговорювалися інструменти для моніторингу та оцінки діяльності щодо туберкульозу на первинній ланці для регіональних моніторингових команд. Були також проведені практичні заняття. Визначено роль фахівців першої ланки, туберкульозних служб, ЦКПХ та департаменту в організації та моніторингу заходів із захворюванням.