• 20.05.2024

«Дні любові до вакцинації» на Кіровоградщині

Кві 24, 2023
Сьогодні завідувачка відділу імунопрофілактики ДУ «Кіровоградський центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Наталія Дьяченко провела інформаційно-просвітницьку кампанію серед батьків дітей молодшого шкільного віку. Захід проводився у Комунальному позашкільному навчальному закладі «Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості».
Імунізація є питанням національної безпеки, оскільки здоров`я українців залежить від рівня охоплення щепленнями в країні. Вакцинація повинна і завжди залишається пріоритетом держави і суспільства, особливо це актуально в умовах воєнного стану.
У області для своєчасного виконання заходів рутинної імунізації в повному обсязі проводяться профілактичні щеплення дітям першого року життя, дошкільного та шкільного віку, цільовим групам дорослого населення в пунктах щеплень лікувально-профілактичних закладів.
У зв’язку з введенням з 24 лютого 2022 року в Україні воєнного стану, відповідно до Указу Президента України від 24.02.2022р. № 64/2022р., надзвичайно актуальними постають питання повноти обсягу профілактичними щепленнями підлеглого контингенту Кіровоградської області та внутрішньо переміщених осіб, прибулих з інших територій.
На сьогодення під особливою загрозою опинилися діти, які не мають необхідних профілактичних щеплень або щеплені з порушенням Календаря – їх в Україні доволі багато. Разом із батьками вони тікають від видимої загрози – війни. Водночас є загрози невидимі. Такі інфекційні захворювання, як поліомієліт, туберкульоз, гепатит В, кір, краснуха, епідемічний паротит, дифтерія, кашлюк, правець, можуть поширюватись дуже швидко і загрожувати вашій дитині.
Про наближення терміну проведення профілактичних щеплень дітям, обов’язково повідомляють їх батьків або законних представників для надання інформованої згоди на щеплення відповідно форми первинної медичної облікової документації № 063-2/о.
Дітям молодшого шкільного віку проведено профілактичні щеплення в КНП «ЦПМСД» №1 та АЗПС №8.