• 02.05.2024

Лекція: “Епідемічна ситуація із захворюваності в світі та області на гостру респіраторну коронавірусну інфекцію COVID-19” у комунальному позашкільному навчальному закладі «Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості».

Кві 25, 2023

В рамках Українського тижня імунізації, що проводиться з 24 по 30 квітня 2023 року лікар-епідеміолог відділу імунопрофілактики ДУ «Кіровоградський центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» провела інформаційно-просвітницьку роботу серед батьків дітей молодшого та середнього шкільного віку щодо проведення планових та рекомендованих профілактичних щеплень. Захід проводився у комунальному позашкільному навчальному закладі «Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості».

Імунізація є основним важелем впливу на імунну систему організму для формування надійного імунітету який захищає від захворювання.

Рутинна (планова) імунізація проводиться відповідно «Календаря профілактичних щеплень» затвердженого наказами МОЗ України від 16.09.2011 р. №595 «Перелік медичних протипоказань та застережень до проведення профілактичних щеплень» та від 11.10.2019 № 2070 «Про внесення змін до Календаря профілактичних щеплень в Україні та Переліку протипоказань до проведення профілактичних щеплень».

При активному спілкуванні з присутніми висвітлені питання як захистити себе та своїх близьких від інфекційних хвороб. Надані відповіді на питання про види наявних вакцин та їх використання у різних вікових групах. В умовах сьогодення надзвичайно актуальними постають питання повноти обсягу профілактичними щепленнями підлеглого контингенту нашої області та внутрішньо переміщених осіб, прибулих із інших територій.

Темою зустрічі була епідемічна ситуація із захворюваності в світі та області на гостру респіраторну коронавірусну інфекцію COVID-19. Коротко поінформовано про клінічний перебіг та можливі ускладнення. Основним засобом захисту залишаються профілактичні щеплення, починаючи з 5-річного віку. Особлива увага звернена на контингенти групи ризику. Надані листівки з термінами імунізації всіма наявними вакцинами.