• 08.05.2024

Інформаційно-просвітницька робота в м.Олександрії, Олександрійському та Петрівському районі.

Кві 30, 2023

Фахівці відділення епідеміологічного нагляду ( спостереження) та профілактики інфекційних хвороб Олександрійський РВ ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» продовжують активну інформаційно-просвітницьку роботу серед населення громад та медичних працівників закладів первинної медичної допомоги м. Олександрії , Олександрійського та Петрівського районів.

Сьогодні, 26.04.2023 року, завідувач відділення епідеміологічного нагляду ( спостереження) та профілактики інфекційних хвороб Ольга Чабан та помічник лікаря-епідеміолога О. Панченко провели інформаційно-просвітницьку кампанію  серед  батьків дітей, які відвідали амбулаторію загальної практики сімейної медицини №7 КП «ЦПМСД м. Олександрії» ОМР. Під час бесід з батьками вручались пам’ятки  «Як захистити себе та своїх близьких від інфекційних хвороб». Зверталась увага батьків, що метою вакцинації є формування специфічного імунітету та створення тривалого захисту організму від інфекцій. Також при проведенні щеплень виникає мінімальний ризик розвитку післявакцинальної реакції або ускладнення, в порівнянні з тяжким перебігом інфекційної хвороби та ризиком виникнення ускладнень після хвороби.

В м.Олександрії, Олександрійському та Петрівському районах профілактичні щеплення населенню, в т.ч. внутрішньопереміщеним особам, проводяться в амбулаторіях загальної практики сімейної медицини КП «ЦПМСД м.Олександрії» ОМР, в амбулаторіях та ФАПах КНП «ЦПМСД ОМР» та КНП «Петрівський ЦПМСД » ПСР.