• 16.05.2024

Інформаційна кампанія «Рятуй життя безпечно»

Тра 5, 2023

Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук разом з завідувачкою відділу антимікробної резистентності та інфекційного контролю ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Тетяною Задорожною за ініціативи та сприяння Центру Громадського здоров’я МОЗ України провели інформаційну кампанію «Рятуй життя безпечно» для медичних працівників лікувального закладу «КНП Обласна клінічна дитяча лікарня Кіровоградської обласної ради» до Всесвітнього дня гігієни рук.

Всі медичні працівники та люди, які безпосередньо або опосередковано займаються доглядом за пацієнтами, повинні турбуватися про гігієну рук і вміти виконувати її правильно, у потрібний час.

Обробляйте руки спиртовмісним антисептиком (вміст спирту не менш як 60%), якщо руки візуально не забруднені.

Це швидко, ефективно, а шкіра рук після частої обробки антисептиком залишається не такою сухою та подразненою, як від мила.

Віддавайте перевагу обробці рук антисептиком під час рутинних процедур і якщо руки візуально не забруднені.

Коли руки видимо забруднені, зокрема біологічними рідинами, а також у випадку високого ризику забруднення спороутворюючими мікроорганізмами (C. Difficile) або норовірусами необхідно мити руки водою з милом.

В кінці заходу Надія Оперчук передала медикам інформаційні пам’ятки «Рятуй життя безпечно», для подальшого використання та наголосила, що тільки разом ми можемо прискорити дії щодо запобігання інфекціям і протимікробній резистентності в охороні здоров’я та побудувати культуру безпеки та якості, у якій покращення гігієни рук є пріоритетним.