• 15.05.2024

Засідання Координаційної ради з питань соціального та правового захисту внутрішньо переміщених осіб

Тра 18, 2023

Головна державна санітарна лікарка Кіровоградської області Надія Оперчук взяла участь у Засіданні Координаційної ради з питань соціального та правового захисту внутрішньо переміщених осіб.

Під час зустрічі обговорювались питання:

  • Про роботу обласного штабу з питань розміщення та розв’язання соціально-побутових проблем громадян, які прибувають на територію області.

Про виконання розпорядження начальника обласної військової адміністрації від 17 квітня 2023 року №355-р «Про обстеження місць компактного проживання внутрішньо переміщених осіб.

  • Співпраця і партнерство під час реагування на виклик військової агресії та кризові ситуації.
  • Про забезпечення належних умов проживання внутрішньо переміщених осіб у с. Любомирка Піщанобрідської сільської ради за результатами виїзної перевірки.
  • Про компенсацію бюджетним установам вартості спожитих комунальних послуг при безоплатному розміщенні тимчасово переселених внутрішньо переміщених осіб відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 11 березня 2022 року №261 «Про затвердження Порядку та умов надання компенсації місцевим бюджетам на оплату комунальних послуг, що надаються під час розміщення тимчасово переміщених осіб, у період воєнного стану» та компенсацію домогосподарствам, які прихистили внутрішньо переміщених осіб, відповідно до постанови Кабінету міністрів України від 19 березня 2022 року №333 (зі змінами) «Про затвердження Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану.