• 10.05.2024

Всесвітній день прогулянки

Чер 19, 2023

19 червня святкується Всесвітній день прогулянки. Ідея дня полягає в тому, щоб спонукати людей краще оцінювати красу навколишнього світу.

Час, проведений на свіжому повітрі, приносять неабияку користь вашому тілу та мозку. Ходьба – абсолютно безкоштовна. Ризик травм, пов'язаний з ходьбою, невеликий, що робить її доступною для більшості людей, включаючи насамперед людей похилого віку. Краще починати з невеликих дистанцій, поступово просуватися до довших маршрутів.

Перебування на свіжому повітрі підвищує рівень кисню в крові. Це добре позначається не тільки на нашій фізичної діяльності, але й на наших розумових здібностях: поліпшується пам'ять, концентрація уваги збільшується, а мислення стає більш чітке та продуктивне.

Також було доведено, що свіже повітря сприяє очищенню легень, що так необхідно при відновленні після перенесеного COVID-19, покращує роботу шлунково-кишкового тракту, імунної системи, нормалізує артеріальний тиск, а також зміцнює сімейні зв'язки!

Особливо корисна прогулянка перед сном, яка покращує настрій та зменшує втому, а також перемагає почуття тривоги ізоляції та самотності. Це поліпшить ваш сон та подовжить тривалість вашого життя. Пам’ятайте: зовсім прості речі теж здатні вирішити багато проблем!