• 10.05.2024

Результати проведення обробки проти кліщів у м. Кропивницький

Чер 20, 2023

15-16 червня 2023 року епідбригадою фахівців ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» проведені ентомологічні обстеження територій міста Кропивницького, на яких місяць тому були проведені акарицидні обробки (проти кліщів).

У парку імені Космонавтів по вул. Київській та на території Гаю десантників в районі Нoвoмикoлаївки фахівцям таки вдалось відшукати поодинокі екземпляри кліщів. На Козачому острові (проспект Винниченка) та на оброблених територіях лісопарку Бєляєвський (район обласного кардіологічного центру) жодного кліща не виявлено.
Отримані результати обстеження підтверджують ефективність акарицидної обробки, що була організована Кропивницькою міською радою. Заселеність кліщами та їх кількість на вказаних територіях значно знизилась.
Проте однократною обробкою розв’язати проблему кліщів неможливо, тому фахівці ДУ «Кіровоградський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» рекомендують провести протикліщові обробки інших територій та зон відпочинку мешканців обласного центру й у подальшому проводити такі обробки систематично (весною та восени).